Vytintos gaminius yra išties nesunku pasigaminti, tad dalinosi atrastu receptu, kuris man patiko.
Ingredientai pagal video:
1,4kg kiaulienos nugarinės;
60ml vransteiner padažas;
40ml sojos padažas;
0,5 arbatinio šaukštelio maltų pipirų;
Puse arbatinio šaukštelio česnako miltelių;
1 valgomas šaukštas medaus;
Paruošimas:
Pats paruošimas paprastas, jums reikia visus ingredientus supilti į indą ir gerai išmaišyti.
Mėsą apipjaustome nuo plėvių, riebalų, kad būtų kuo švaresnė, ją supjaustome maždaug 5mm storio gabaliukais ir sudedame į paruoštą marinatą.
Dedame į šaldytuvą maždaug 2:30 valandos marinuotis ir kas 30-45min pamaišome.
Praėjus marinavimosi laikotarpiui dedame į džiovyklę, nustatome 60 laipsnių, paliekame taip vytintis 5:30 val.
Paruošimo kaina vienam gaminimui:
Mėsa – 9eur
Pipirai – 0,05ct
Česnakai – 0,05ct
Medus – 0,50ct
Sojos padažas – 0,30ct
Vransteiner padažas – 0,35ct
Elektra – 3eur
Viso: 13,25eur + 1,5eur
pakavimo maistiniai maišeliai.
Iš 1,4 kg žalios mėsos gauta išeiga 450g vytintos mėsos.
Laiko sąnaudos:
Paruošimas nėra sudėtingas, tačiau reikalaujantis laiko ir kantrybės.
10 min. mėsos pirkimas
10 min. marimato paruošimas
30 min. mėsos paruošimas
10 min. mėsos pamaišymas
15 min. mėsos išdėstymas
25 min. mesos išėmimas ir sukarpymas
20 min. susverimas ir sudėjimas į pakuotes.
Viso laiko: 2 val. darbo
8 val. laukimo tarp paruošimo veiksmų.
Vienos vytinimo partijos turimais resursais pagaminimas užtrunka 10 val.
Viso darbo kaštai:
14,75 Eur ingredientai + 2*11,6 Eur (vidutinis val. DU) viso: 37,95 Eur