trimkus.lt

Sekite mane

Vytintos gaminius yra išties nesunku pasigaminti, tad dalinosi atrastu receptu, kuris man patiko.


Ingredientai pagal video:
1,4kg kiaulienos nugarinės;
60ml vransteiner padažas;
40ml sojos padažas;
0,5 arbatinio šaukštelio maltų pipirų;
Puse arbatinio šaukštelio česnako miltelių;
1 valgomas šaukštas medaus;


Paruošimas:
Pats paruošimas paprastas, jums reikia visus ingredientus supilti į indą ir gerai išmaišyti.
Mėsą apipjaustome nuo plėvių, riebalų, kad būtų kuo švaresnė, ją supjaustome maždaug 5mm storio gabaliukais ir sudedame į paruoštą marinatą.


Dedame į šaldytuvą maždaug 2:30 valandos marinuotis ir kas 30-45min pamaišome.
Praėjus marinavimosi laikotarpiui dedame į džiovyklę, nustatome 60 laipsnių, paliekame taip vytintis 5:30 val.


Paruošimo kaina vienam gaminimui:


Mėsa – 9eur


Pipirai – 0,05ct


Česnakai – 0,05ct


Medus – 0,50ct


Sojos padažas – 0,30ct


Vransteiner padažas – 0,35ct


 

Elektra – 3eur
Viso: 13,25eur + 1,5eur

pakavimo maistiniai maišeliai.
Iš 1,4 kg žalios mėsos gauta išeiga 450g vytintos mėsos.


Laiko sąnaudos:
Paruošimas nėra sudėtingas, tačiau reikalaujantis laiko ir kantrybės.
10 min. mėsos pirkimas


10 min. marimato paruošimas


30 min. mėsos paruošimas


10 min. mėsos pamaišymas


15 min. mėsos išdėstymas


25 min. mesos išėmimas ir sukarpymas


20 min. susverimas ir sudėjimas į pakuotes.


Viso laiko: 2 val. darbo
8 val. laukimo tarp paruošimo veiksmų.


Vienos vytinimo partijos turimais resursais pagaminimas užtrunka 10 val.


Viso darbo kaštai:
14,75 Eur ingredientai + 2*11,6 Eur (vidutinis val. DU) viso: 37,95 Eur

0 0 balsų
Straipsnio įvertinimas
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Įrašai
Veiklos